2014. augusztus 18., hétfő

A világ legegyszerűbb és legegészségesebb "befőttje"

:)
Mi kell hozzá? Egy kellően elhanyagolt kert, pár üres nutellás üveg az előző életünkből, és egy fagyasztó.
Mert nem igazi befőtt lesz ám ez. :) Vad növényeket fagyasztottam le télire a zöld turmixomba.
Rájöttem, hogy nem azért nő ez a sok gaz minden erőfeszítésünk ellenére, hogy minket bosszantsanak, hanem azért, hogy éltessenek bennünket! Hihetetlen, hogy mennyit vagyunk képesek gürcölni, vagy pénzt fizetünk mindenféle salátáért, káposztáért, sóskáért, bio vagy nem bio zöldért, pedig csak a töredéke van bennük az ásványi anyagoknak, vitaminoknak a vadon termő ehető "gazokhoz" képest.
Egyszerűen fel nem foghatom, hogy miért nincs ez jobban elterjedve legalább a tudatosan étkezők körében?

Szóval fogtam magam, kimentem a hátsó kertbe. Szedtem egy csomó fehér libatopot, porcsint, csalánt, vörös és fehér herét, parlagfüvet, zsenge gyermekláncfűlevelet, juhsóskát.
A vastagabb szárakat nem szedtem le, hanem szépen, egyszerűen lehúztam, letépkedtem a leveleket róla. Aztán üres üvegekbe tömködtem és zsupsz be a fagyasztóba. Még csak meg sem mostam. Nem félek a "félelmetes, veszélyes" fertőzésektől. :)

Télen a zöld turmixomat fogom ezekkel dúsítani, mert azt vettem észre, hogy ezekből sokkal kevesebb is elég.
Még az a további ötlet fogalmazódott meg bennem, hogy varrok egy szép, egyszerű vászonzsákot és abba töltöm folyamatosan, hogy minél kevesebb helyet foglaljon a fagyasztóban. :)
Most már csak azt kéne kitalálnom, hogy hogyan vegyem rá a gyerekeket is a rendszeres fogyasztására. A férjemet már meg sem említem... :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése