2014. augusztus 4., hétfő

Segítség! Csak egy gyerekem van itthon...

A három középső lány a nagyinál vannak péntek este óta. A két nagy ma reggel ment el a Harry Potter táborba. (Helena végre olyan kedvesen ölelt meg, mint régen. :) )Csak én és a legkisebb, Félix (2 és fél) vagyunk itthon.

Juj, de rég voltam már egy gyerekes anyuka. Nagyon nehéz.... :)
De komolyan! Őszintén együtt érzek minden egy gyerekessel. Mert természetesen Félix állandóan velem akar lenni, velem akar játszani vagy jobb esetben együtt készíteni velem az ebédet, takarítani, mosogatni. Most tűnik fel igazán, hogy milyen jól el vannak egymással a gyerekeim. :)

Megpróbáltam délelőtt kicsit a gép elé ülni, hogy végre megírjam egy fontos szappanos bejegyzésemet, mert már sokan várnak rá. Én naív... :) Jött a kisember és vagy minimum szopizni akart, de leginkább rángatott el a gép elől nyafogva. Most végre elaludt délután, ezért tudtam mégiscsak billentyűzetet ragadni.
Van még jó pár nap, amit kénytelen vagyok újragondolni. Eszembe jutott, hogy viszont egy gyerekkel sokkal könnyebb ide-oda menni. Hurrá!
Valamelyik nap szeretnék elugrani vonattal a nővéremékhez, akinek most éppen 3 gyereke van otthon a 4-ből. Ő még nem tud erről a tervemről, de remélem örülni fog nekünk! Szerdán szeretnék végre eljutni a békásmegyeri La Leche Ligás csoport találkozójára, ami kivételesen most Pomázon lesz egy remeknek ígérkező ételkóstolóval. Juj, azért izgulok, mert vonatozni, villamosozni, HÉV-ezni fogok újra egy kis emberkével. Csak el ne felejtsem elvinni a manducámat! Természetesen nyers ételeket szeretnék vinni. Ma erre gyakoroltunk Félixszel, ez volt az ebédünk. Úgy benyomott 3x4 pálcikával, hogy csuda! Utána még játszadozott a megmaradt szőlőszemekkel és a pálcikákkal.




Egy másik nap, meg szintén felvonatoznék vele Pestre a férjem munkahelyére és együtt jöhetnénk haza, közben beugorva boltokba szülinapi ajándékot keresve anyukámnak és az egyik húgomnak.
Szóval van élet egy gyerek mellett is csak egészen más ritmusban, mint több gyerekkel. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése