2012. február 9., csütörtök

Szülinapok a hideg télben

Február 3-án lett 10 éves a mi "nagylányunk" Helena. 10 éve lettem anya, 10 éve lett a férjem apa, és bizony 10 éve szoptatok, ami nekem, mint szoptatási tanácsadónak is egy kicsit ünnep.

Eddig mindig megmondta előre Helena, hogy mit kér ajándékba, de most nem mondott semmit, így végre megvehettem neki  az Andersen összes meséi című könyvet. Nagyon tetszett neki, egyfolytában azt olvassa, szóval telitalálat volt. :-)
Kapott még egy "nagylányos" bizsu nyakláncot és egy epres tortát 10 szál gyertyával.


Ami még az ajándékának a része volt, az az, hogy hétvégére meghívhatott pár barátnőjét "bulizni". Sajnos csak kettő tudott eljönni, de nekik is nagyon örült (én meg annak, hogy nem kellett sokat bajlódnom a bulival :-)). Sokat játszottak, kinn a hóban is ökörködtek, mint ahogy a kiskamaszokhoz illik.
Kapott az egyik leányzótól egy olyan játékot, ami belül üreges műanyag csíkokból áll, amiből fonatokat lehet készíteni. Viszont vacsinál rájöttek, hogy milyen jól lehet vele bohóckodni, mintha csak egy szívószál lenne. Aztán Rebeka kiöntött egy pici narancslevet és megkértem a lányokat, hogy ugyan "szivattyúzzák már föl" a drága narancslevet az asztalról, amit ők nagy nevetések között meg is tettek.
Több sem kellett Rebekának, direkt kiöntötte a maradék narancslevet az asztalra! Először nem örültem neki, de aztán vettem a lapot és megkértem, hogy közösen szívják föl a narancslevet. Jó kis vicc lett belőle :-)


Vasárnap lesz Emma szülinapja, ő most lesz már 6 éves!
Azután már remélem, hogy Félix szülinapja következik, az igazi! :-) (Ma voltam ismét ctg-én, minden rendben vele és szép kis jóslófájásaim is vannak.)

És még két aranyos kép az elmúlt havas napokról:
Az én erős kisfiam két lányt is elhúz egyszerre a szánkón:


Rebeka mindig, amikor hideg van kinn, egész rövid idő után azt mondogatja, hogy "pázik a kezem..." :-) Szóval nem nagyon bírja a hideget. Így a szánkózás után gyorsan behoztam és ilyen módon melegedett a kis tündér:




2 megjegyzés:

  1. Boldog szülinapokat nektek!
    Hogy bírod ezt a hideget a nagy pociddal?
    Nagyon édesek a gyerekek,biztos várják már a kis tesót.
    Edina

    VálaszTörlés
  2. Köszi, Edina! :-)
    Szerintem nagy melegben rosszabb lenne.. :-)
    Igen várják már, volt, hogy Helena erről álmodott, meg mindig kérdezgetik, hogy mikor születik már. :-) Rebeka, a legkisebb még nem fogta fel... :-)

    VálaszTörlés