2011. november 4., péntek

Falfirkák

Már a legszófogadóbb első leányzó is szívesen rajzolt a régi kis lakásunk tapétájára, falára. Amikor először láttam, még vicces volt, de aztán már egyáltalán nem tetszett, sőt, utáltam a gyülekező sok csúfságot.
Később kisGyőző is szívesen alkotott, sőt, képes volt még 7 évesen is felvésni a falra, hogy "Rebeka". Persze tagadta, hogy ő lett volna a bűnös, de mivel az ő magasságában volt az írás és rajta kívül még csak Helena tud írni, így nem volt kérdés számomra, hogy ki volt az elkövető.
Emma legalább aranyos kis cicákat és hercegnőket rajzolgatott, csak sajnos nem csak a falra, hanem a szép fenyő komódokra is, jó alaposan belenyomva a golyóstollat a puha fába...
Lizi Emma példáját követte, sőt néha-néha még most is követi így 3 és fél évesen.


Ám Rebeka még ebben is kimagaslik a többi gyerkőc közül. Hihetetlen termékeny, "grafitisvénával" megáldott kis nőszemély. Persze a maga másfél évével még inkább komoly firkákat alkot, mint feliratokat, vagy képeket, de lassan nincs a házunk belső falai közül egy szűz felület sem.


Lehet, hogy én vagyok túl merev, de nekem ezek az irka-firkák a falon nem tetszenek, kifejezetten bántják a szememet. Próbálom a művészetet látni benne és főleg a művészt a gyerkőcben, de főképp az előbbi nem megy. Ezért is festem már nem tudom hányadszorra kis festőhengerrel újra le a falakat, hogy legalább halványítsam ezeknek az alkotásoknak a "ragyogását". :-)






Ez van, én már csak ilyen vagyok.... :-)

4 megjegyzés:

  1. ismerőőőőőős :D
    Mi lefestés előtt lefényképezzük őket azért ... ;)

    VálaszTörlés
  2. Szia!Olvastalak a babaszobán is,de már pár hete én is itt írok.Ott túl nyilvános hogy regisztráció nélkül bárki elolvashatja.
    Nagyon szép családod van .Mikorra vagy kiírva a picurral?Nekem 2 fiam van 6 és 3 évesek.Szerettem volna még legalább egy babát de egyenlőre nem lehet egészségügyi okokból.
    Szép napot nektek!
    Edina

    VálaszTörlés
  3. Szia Edina!
    Nekem nem a nyilvánosággal volt bajom, hanem azzal, hogy menesztették az összes szerkesztőjét a Kismamának és félek, hogy ezek után már nem lesz ugyanolyan a színvonala sem az elektronikus formátumúnak, sem a nyomtatottnak...
    Február végére várjuk a kicsit.
    Hát, ha egyelőre nem lehet, akkor az azt jelenti, hogy később még jöhet egy babád...?! :-)))

    VálaszTörlés
  4. Ezt nem is tudtam.Akkor azért nem ír már Renáta sem?Sajnálom mert én igazán Kismama rajongó vagyok.
    Szia!

    VálaszTörlés